KEKEC – Jugoslovenski list mladih, godina XXXX, broj 1297, utorak 03. januar 1984.godine

Lice sa naslovne strane

Muzika, tekstovi i prava

Silva Delovska solistkinja grupe “KIM” upravo završava svoju prvu LP. Posle desetogodišnjeg pevanja sa manjim grupama i sastavima, Silva se obrela u “KIM-u”, gde pronalazi svoj pravi pevački izraz. Naziv nove ploče još nije određen, ali silva ovako razmišlja:

- Neka naziv ploče za sada ostane otvoreno pitanje jer on uglavnom zavisi od izdavača. Na ovoj LP prvi put se pojavljujem i kao pisac dva teksta. Ako me pitate zašto – ja, pa pisac, onda odgovaram: zbog toga što smatram da pevač treba da “oseti” tekst koji peva. Čini mi se da sam ponekad pevala tekstove koji su mi bili “strani”…

I dalje ćete pevati u “KIM-u” sa sandrom Dimić i Lidijom Bartuš?

- Svakako. Osećam da sam sebe kao vokalistu pronašla u “KIM-u”, pa ću sa Kiretom Mitrevim i dalje da nastavim… Ipak, razmišljam i o mogućnosti da se kao vokalista izdvojim i da ne budem “Silva u Kimu” nego “ SILVA, sa…”

Sa “Kimom”?

- Nemojte ovo da shvatite kao želju da se nekom namećem, ali volela bih da na jednoj od mogućih ploča budem ona koja će “nositi” ploču.

Silva je snimila novu LP u beogradskom studiju “Akvarijus”. Čujemo da nova ploča ima sedam vokalnih i jedan instrumentalni aranžman. Govorka se o mogućnosti snimanja iste ploče u verziji engleskog jezika.

Sa silvom smo razgovarali nad knjigom “Upravno pravo”, neposredno pred njen ispit na III godini Pravnog fakulteta i svega nekoliko časova pred nastup na koncertu u Domu omladine Beograda.

- Redovno studiram i ne propuštam ispite – kaže Silva. Za godinu dana završiću prava.

Bila si učenica OŠ “J. Miodragović (sada “S. Kovačević”), pa Srednje muzičke škole, pa XIV beogradske Gimnazije. Napuštaš li muziku i pevanje posle završetka pravnog?

- Ni govora. Tek onda mislim da se posvetim muzici i pevanju. Škola je ona koja svakom čoveku proširuje kulturu i znanja. Upravo zbog toga njoj posvećujem (sada) isto toliko veliku pažnju kao i muzici.

 

P. Kićevac

 (home)(media)(articles)